Tigrica Tamara

Kada mi je pisala Tamara Dragović sa rečima podrške za kampanju Tigrica, malo je reći da mi je bilo drago. Jer Tamara je osoba velikog fotografskog umeća, tananih emocija i velike posvećenosti. Ona je i međunarodno sertifikovana instruktorka za obuku roditelja da masiraju svoje bebe, ali o tome drugom prilikom. Tamara je pre nekoliko godina predstavila izložbu fotografija „Proces“, koju možete pogledati ovde, a koja se bavi promenama koje telo doživljava starenjem, i strahom koji te promene nose. Taj doživljaj ženskog tela vrlo je blizak onome što je pokrenulo kampanju Tigrica, zbog čega je Tamarino učešće u njoj dvostruko:

Najpre, ona je mama. Kao i svaka od nas. Mama čije telo se promenilo nakon porođaja, a hormoni je učinili ranjivijom i emotivnijom. Dugo se dvoumila da li da mi dozvoli da objavim ovu fotografiju jer na njoj ima desetak kilograma više nego inače i ne nalazi da je na njoj privlačna. A sve što ja vidim na ovoj fotografiji je jedna divna mama koja radi najlepšu stvar na svetu – doji svoje dete.
11297140_868482043222789_1128031200_o

Tamara i ja smo obe veliki poštovaoci rada fotografkine Jade Beall, koja je posvetila svoj talenat fotografisanju ženskih tela koja mediji ne bi nazvali lepima, a zapravo su najlepši hramovi koji su stvorili i rodili novi život.

Tako je nastala ideja da Tigrica pređe u novu fazu, fazu u kojoj se uključuje i Tamara, spremna da svojim objektivom ovekoveči najlepše žensko telo – telo mame. Ideja nam je da seriju fotografija sa mamama koje izgledaju baš kako mame zaista izgledaju nakon porođaja pretvorimo i izložbu.

Ako ste i Vi mama koja je svesna da nema strije, već je tigrica koja je zaradila svoje pruge, pišite nam putem FB stranice Divna Mama. Budite deo najvažnije umetničke izložbe u borbi za bolji život žena.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s