USLOVI KORIŠĆENJA

Kopiranje i prenošenje tekstova

  1. Prenošenje delova tekstova ili pozivanje na tekstove kao izvor dozvoljeno je uz obavezno navođenje izvora u formi linka, osim ako forma linka nije moguće, npr. u štampanim verzijama.
    2. Preuzimanje delova ili celih tekstova bez pismene dozvole autora je zabranjeno, i ukoliko pronađem svoj tekst kopiran na drugi blog, sajt ili portal, imaću pravo da tražim da bude uklonjen, kao i na korist od Internet saobraćaja ostvarenog na osnovu neovlašćene objave mog teksta.

Komentarisanje na blogu

1. Ja pišem pod svojim imenom i prezimenom, ne samo ovaj blog, nego bilo šta što imam da kažem na Internetu. Ako smatrate da je Vaše mišljenje relevantno, stavite ga iza svog imena. Komentare koje ostave „Pčelica Maja, kiki, boki, M, neko iz mase“, i sl, neće biti objavljeni.

2. Tekstove pišem na osnovu do sada stečenog znanja, iskustva i izvora kojima mogu da potkrepim svoje tvrdnje. Naravno da sam otvorena za nova saznanja, štaviše, bilo bi sjajno kada bi mi svaki komentar ukazao na neko novo saznanje. Nažalost, to se retko dešava. Češće neko ima potrebu da mi bahato, i bez argumenata objasni da sam negde, nešto, napisala pogrešno. Ne pišem o stvarima koje ne poznajem. Ovde ćete naći ili činjenice, ili moje lične stavove, sa kojima se ne morate složiti. Komentari koji bez argumenata, koristeći činjenice za koje pouzdano znam da su netačne i imaju za cilj samo da budu suprotni od napisanog, neće biti objavljeni.

3. Izuzetno nepismeni komentari neće biti objavljeni. Oprostite mi na elitizmu, ali, ako želite da diskutujemo na blogu, pročitajte makar dovoljno bilo kakve literature koja će Vas naučiti da se „da li“ i „ne znam“ pišu odvojeno.

4. Da li je, uopšte, potrebno reći da bilo kakvoj demagogiji (nacionalističkoj, verskoj, političkoj…) uopšte nema mesta na ovom blogu. Isto važi i za bilo kakve naznake oblika mržnje prema bilo kome.

6. Uređaji sa kojih šaljete komentare imaju jedinstvene „adrese“ izražene ciframa, i ja mogu da ih vidim. Mnoštvo različitih komentara, sa različitim imenima komentatora, koji stižu sa iste IP adrese, neće biti objavljeni, ali će biti sačuvani, naročito ako sadrže bilo kakav govor mržnje.