Samopouzdanje najviše pada kad je vreme za sunčanje

Mama Jelena poželela je da se pridruži kampanji „Tigrica“  znajući na sopstvenom primeru koliko je krhko samopouzdanje žene koja je nekada imala savršeno telo, a sada njen stomak krase strije – ono što nam mediji i kozmetička industrija govore da nije lepo i treba da se sakriva ili poporavlja. Mama Jelena, pak, shvata da su strije pruge tigrice koja je na svet donela dva divna nova života! I zato je rešila da podeli slike svog stomaka sa svim mamama koje sumnjaju u svoju lepotu.
mama jelena 1Jelena se porodila 2008. i 2009. godine. U prvoj trudnoći ugojila se skoro 40 kilograma, ali je uspela da povrati vitku liniju. Strije su ipak ostale. „Nema razloga da se stidimo nesavršenog„, kaže Jelena. „Imam podršku okoline, posebno leti, kad samopouzdanje najviše padne jer je vreme za sunčanje. Ali s obzirom na to da sam razvedena od čoveka kome sam rodila decu, imam strah, ponekad, kada pred novim partnerom treba da se skinem„, iskrena je Jelena.
Statistike pokazuju da, u zavisnosti od zemlje, u celom svetu 75 do čak 90% žena dobije strije tokom trudnoće. Strije su tragovi na koži, poput ožiljaka ili gužvanja, koji nemaju veze sa kilažom ili godinama žene. Strije ostaju zauvek. Ali baš zbog toga su lepe – strije govore da je telo koje ih nosi podarilo novi život. I zato njima treba da se ponosi svaka mama. Jer, mame nemaju strije – one su tigrice, koje su zaradile svoje pruge!
mama jelena 2

Postavi komentar